Известие

Collapse
No announcement yet.

относно катализатора

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• относно катализатора

смятам днес да сваля катализатора и искам да разбера дали електрониката ще го отчита по някакъв начин?
    156 2.0 т.с. '00 черната стрела /вече само черна/
    sigpic

вчера го свалих,никви грижи върви като пушка
    Аlfa Romeo 156 1.8 ГИ

Comment

катализатора

днес смятам да си сваля катализатора и исках да попитам дали това ще се отрази на електрониката?
      sigpic

Comment

разбрах че ги изкопуват какви пари вървят?
        sigpic

Comment

според правилата на форума в подписа е хубаво да напишеш каква ти е колата
          или ако питаш за различна от подписа - да кажеш каква е

иначе голямо мятане на боб почва

ако имаш сонда след катализатора - най-вероятно е да не получава еку-то това което трябва
          Ако парите ти стигат, значи нямаш въображение.
          AR 156, 1.6 TSpark 2000г на метан - R.I.P.

Comment

колата е 2.0 т.с 00 г.
            sigpic

Comment

На тези които ти свалят катализатора им кажи да ти сложат на негово място хубав и ако може по-голям резонатор,защото почва да реве като жигула!
              А и малко става по-шумна колата,това вече е въпрос на вкус!
              Успех
              ALFA 155 1.8 TS 1993 - бивша
              ALFA 156 2.0 1999 - бивша
              ALFA 156 SW 1.9 16V jtd 2005

Comment

Абе на мен ми го свалиха преди няколко дни, за шум не е по шумна, поне не забелязвам, а и звука е доста добре но определено екуто го вижда и реагира. При мен махнаха не само задния катализатор но и двата малки, мисля че няма резонатор, всичко е сменено и е право чак до гърнето, вкл. и колекторите са правени.
                Това което ми прави впечетление е че имам проблем в ниските обороти, което го отдавам на липсваата задна ламбда тъй катопреди това колата няаше никакъв проблем. В момента освен че не се ускорява много добре при натоварване около 800-1200 оборота се опитва да гасне. Тая събота живот и здраве ще слагам емулатор на задната ламбда, надявам се това да оправи нещата. Ама като я видя на диагностиката ще видим що така се опитва да гасне.

Comment

вчера махнах катализатора и стана доста по шумна защото сложих права тръба за електрониката нищо не ми отчете засега!
                  sigpic

Comment

Тая мода с махането на катализатора с повод и без повод е и ненужна често пъти.Ако ще се маха тоя катализатор поне го проверете дали наистина е за махане.
                    Иначе има и разни универселни катализатори, които може да се сложат, около 300 лв излизат, примерно от МКомплект.
                    Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                    Нагоре по стълбата, която води надолу
                    sigpic

Comment

от доста време 4ета форомите свързани с катализатора защото и аз се чудя какво да правя. когато карам с 3000-4000 об.мирише нормално, даже приятно. но вкарам ли я в 7000 об. две- три кръстовища подред,като спра на следващото вси4ки около мен започват да се оглеждат, защото смърди ужасно на сяра. собственика на сервиза за гърнета (мои добър приятел) го гледа и ми каза въобщте да не се занимавам с глупости да го махам,и 4е е наред. тои си кара неговата кола (мазда 6 2.0 143кончета)с катализатора, и това ме кара толкова да се двуомя.
                      alfa romeo156 2.0TS 11'97

Comment

Е моя си беше за махане, редните два си ги знаех че са пили вода, задния мислех че е ОК, но след като видях какво представлява .... иначе като цяло от катализатора ефекта е единствено отрицателен, както и от ламбдата зад него. При мен си е права тръба, не забелязвам особенна разлика в шума, може би защото преди това я карах с отпрани катализатори и звучеше като танк на форсаж

Comment

много по-добре се чуства колата без катализатор
                          landikar
                          Аз се кефя на всеки който стъпи на пистата независимо какво кара и как го кара......

Comment

а как се разбира дали катализаторът е за смяна?
                            Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99

Comment

Първоначално публикувано от to_lose_HEART Покажи съобщение
                              а как се разбира дали катализаторът е за смяна?
                              Трудно.....гледа се колко му е живота по принцип....
                              "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                              F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Working...
                              X